Hlavní obsah

Návštěva ve věznici se protáhla, ženu tam omylem zamkli přes noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena, která minulý měsíc šla navštívit jednoho z vězňů v kalifornském nápravném zařízení, tam musela nečekaně přečkat celou noc. Zaměstnanci věznice ji tam totiž omylem zamkli a všimli si toho až druhý den ráno.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena, jejíž totožnost americké úřady neuvedly, byla minulý měsíc na návštěvě ve věznici Thea Lacyho, jež se nachází v aglomeraci Los Angeles. Když však chtěla opustit návštěvní místnost, dveře byly zamknuté, informoval lokální web The Orange County Register.

Do místnosti, která se uzamyká každý den v 17 hodin, nemají vězni volný přístup, ale také tam není žádný telefon. A při vstupu do objektu musejí návštěvy odevzdávat také mobilní telefony, takže žena musela čekat až do rána, kdy se místnost v osm hodin zase odemyká.

Podle mluvčí šerifa okresu Orange Carrie Braunové šlo o zcela výjimečnou shodu okolností. Dodala, že hned ráno byla ženě ošetřena tržná rána na ruce, ale již neuvedla, jak k ní návštěvnice přišla. Braunová také vysvětlila, že v návštěvní místnosti sice jsou bezpečnostní kamery, ale jejich výstup míří na dozorčí pracoviště, na němž přes noc nikdo není.

Opatřením, které bylo přijato okamžitě ještě před vyšetřením celého incidentu, tak bylo zavedení povinnosti noční služby alespoň jednou za noc prostor zkontrolovat. Později pak měl být do návštěvní místnosti nainstalován také nouzový telefon.

Tři muži se omylem zamkli v opuštěném vězení. Policisté je osvobodili a rovnou zatkli

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám