Hlavní obsah

Tři muži se omylem zamkli v opuštěném vězení. Policisté je osvobodili a rovnou zatkli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Louis

Tři muži se v americkém státě Missouri vydali za dobrodružstvím do opuštěné věznice a při tom se jim podařilo zamknout se v jedné z prázdných cel. Vysvobodit je museli policisté, kteří je zároveň na místě zatkli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tři narušitelé se ve čtvrtek 16. listopadu vydali na průzkum opuštěné věznice Medium Security Institution v americkém městě St. Louis, označované také jako The Workhouse. Blíže neupřesněným způsobem se jim však podařilo zamknout se v jedné z cel, a tak museli sami sebe nahlásit na tísňovou linku.

Na místo zakrátko dorazili policisté, kteří výtečníky dostali na svobodu, ale jen na velmi krátkou chvíli. Ihned na místě je totiž také zatkli a převezli na policejní služebnu, kde jim sdělili obvinění z vloupání, možné krádeže a také z poškození cizího majetku.

Provoz věznice byl ukončen teprve loni po sérii stížností na nelidské podmínky, které uvnitř tohoto nápravného zařízení panovaly. Šest bývalých vězňů navíc v roce 2017 podalo proti této instituci žalobu, v níž si stěžovali mimo jiné na nadměrné horko, splašky či přemnožený hmyz a hlodavce, informoval web Hollywood Unlocked.

Neoficiální název The Workhouse pak odkazuje do 40. let 19. století, kdy město St. Louis přijalo výnos, podle něhož mohli být odsouzení vězni v některých případech nasazeni na nucené práce.

Mladík utekl z vězení čtyři měsíce před propuštěním, pak dostal dalších 40 let

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám