Hlavní obsah

Naštvala ho matka, tak 11letý kluk vyrazil na kole k babičce. Ujel 130 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlapec z čínského města Chang-čou strávil na kole přes 22 hodin, aby dojel k babičce, které si chtěl postěžovat na svou matku. Do cíle nakonec v důsledku vyčerpání nedojel, ale chyběl mu jen kousek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jedenáctiletého kluka z Chang-čou na východě Číny musela jeho matka na začátku dubna skutečně hodně dopálit. Po hádce totiž nasedl na kolo a vydal se postěžovat si babičce. Jistou komplikaci ovšem představovala skutečnost, že babička bydlí 140 kilometrů daleko.

Než vyjel, vzal si podle serveru South China Morning Post do batůžku vodu a pečivo, a cestou se řídil podle dopravního značení. Později však přiznal, že několikrát špatně odbočil, čímž se jeho cesta ještě natáhla.

Pokud by nebloudil, pravděpodobně by do cíle i dojel, ale po zhruba 22 hodinách a 130 kilometrech jej přemohla únava. Policii tak na něj upozornili lidé, kteří si jej všimli v tunelu, odkud mu k babičce zbývala už jen zhruba hodina cesty. Byl ovšem natolik vyčerpaný, že dokonce nemohl ani chodit, a policisté jej tak na stanici museli z auta odnést.

Nebyl to jen dětinský vztek

Média se již nezmiňují, co se dělo, když si pro chlapce přijeli rodiče i babička, ale jeho matka vypověděla, že jeho vyhrožování odjezdem považovala pouze za projev dětinského vzteku a nedávala mu žádnou váhu.

Příběh mladého cyklisty vzbudil pozornost i na sociálních sítích. „Chtěl bych vidět, jak babička nakonec dala jeho matce za vyučenou,“ píše se například v jednom komentáři. Další lidé pak vyjadřují úžas nad tím, jak se chlapec na cestě dokázal orientovat pouze podle dopravních značek.

Muž zapomněl manželku v džungli a několik hodin si toho nevšiml

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám