Hlavní obsah

Naboural do policejního auta. Ukázalo se, že má v kufru drogy za tři miliardy

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi jednoduchou práci s dopadením drogového dealera měli vloni policisté v Austrálii. Ten nejdřív naboural policejní auto a během pozdější kontroly u něj policie našla drogy za 200 milionů australských dolarů (3,3 miliardy korun). Soud Novém Jižním Walesu v pátek poslal muže na 6,5 roku do vězení.

Foto: New South Wales Police

Drogy měl dealer ukryté v papírových krabicích.

Článek

Simon Tu neměl v červenci loňského roku nejlepší den. Policisté na služebně uslyšeli venku hlasitou ránu a když se vyšli podívat ven, viděli nabouraná dvě policejní auta.

Ačkoliv Tu z místa nehody ujel, pro policii nebylo složité si přehrát jen pár minut staré záznamy z bezpečnostních kamer. Zanedlouho už byl vůz podezřelého muže zastaven.

Při dopravní kontrole se začal řidič chovat velmi podezřele a policie se rozhodla prohledat jeho automobil. K jejich překvapení našla uvnitř papírové krabice s celkem 273 kilogramy pervitinu. Jejich hodnota při prodeji na ulici by činila závratných 200 milionů australských dolarů, tedy přes tři miliardy korun.

Foto: NSW Police Force

Drogy měl dealer ukryté v papírových krabicích.

Tu byl okamžitě zatčen a automobil s množstvím drog zabaven. „Jednalo se bezesporu o naprosto nejsnazší dopadení drogového dealera, které kdy policie v Novém Jižním Walesu uskutečnila. Neuvěřitelné, skutečně neuvěřitelné,” nemohl na tiskové konferenci náhodě uvěřit detektiv Glyn Baker.

Drogový dealer se v pátek objevil před soudem, kde si vyslechl trest. Šest let a šest měsíců odnětí svobody nepodmíněně. O podmínečné propuštění si bude moci požádat nejdříve v červenci roku 2023.

Reklama

Výběr článků

Načítám