Hlavní obsah

Na pohřbu zesnulého prezidenta se bude rozdávat svačina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě nízké účasti na pohřbu bývalého bývalého keňského prezidenta Daniela arapa Moie se bojí tamní úřady. Rozhodly se tak, že pro prvních 30 tisíc návštěvníků obřadu zajistí svačinu. Informoval o tom server BBC. Moi zemřel 4. února ve věku 95 let a pohřeb se bude konat ve středu v jeho domově u města Nakuru.

Foto: Profimedia.cz

Portrét bývalého prezidenta

Článek

Úřady provincie Rift Valley, kde Nakuru leží, oznámily, že prvním 30 tisícům příchozím bude ve stanu pro truchlící zajištěno sedadlo, chléb a šumivý nápoj. Přidělovat se bude podle příchodu, takže úřady vyzvaly lidi, aby se dostavili včas.

Kdo se nevejde do skupiny prvních 30 tisíc příchozích, bude sice do stanu vpuštěn, ale nemůže počítat s místem na sezení. Úřady také zajistí dopravu z Nakuru, které je od Moiova domova vzdálené asi 20 kilometrů.

Do keňské savany za velkou pětkou

Cestování

Keňané se k nabídce občerstvení vyjadřují na sociálních sítích. „To se tak bojí nízké účasti, že musejí podplatit nezaměstnané Keňany, aby přišli na pohřeb?” napsal jeden uživatel.

Další poukázal na to, že úřady asi chtějí vyvolat paniku. „Copak nevědí, jak se Keňané chovají, když jim někdo něco nabídne zdarma?” tvrdí tento uživatel. Další poznamenal, že „na pohřbech se jí, ale nesvačí”.

Moi vládl Keni 24 let v letech 1978-2002 a Keňa byla za jeho vlády ve srovnání s jinými africkými státy stabilní zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám