Hlavní obsah

Na nádraží v Sydney se potuloval kůň. Zvažoval nástup do vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku dubna překvapil lidi ve vlakové stanici na předměstí Sydney nezvyklý spolucestující. Po nástupišti totiž pobíhal kůň a v jednu chvíli se zdálo, že snad i zvažuje nástup do vlaku. Nakonec si to však rozmyslel a odešel po svých.

Po nástupišti v Sydney pobíhal kůň.Video: Reuters

 
Článek

Ve vlakové stanici Warwick Farm na předměstí Liverpoolu na západě australského města Sydney se bezpochyby odehrálo již leccos. Ale jistě se zde nestává často, že by zde na vlak čekali koně, jako tomu bylo večer ve pátek 5. dubna.

Jak poznamenal web The Washington Post, šlo o typického problémového cestujícího, protože neměl jízdenku, zabíral na nástupišti příliš místa, lidé před ním v obavách ustupovali, vlaky musely zpomalovat a zaměstnal i členy bezpečnostní služby.

K incidentu se vyjádřil dokonce i premiér australského státu Nový Jižní Wales Chris Minns: „Netušil jsem, že to budu muset říci, ale koně do vlaků nepatří,“ okomentoval neobvyklou událost na sociální síti X.

Uprchlí policejní koně zastavili provoz na dálnici v Ohiu

Koktejl

Kůň nejprve volně poklusával po nástupišti, přičemž drážní dispečeři okamžitě varovali strojvůdce, aby své soupravy v oblasti vedli co nejnižší rychlostí. A když nakonec jeden vlak k nástupišti přijel, koník chvíli přemýšlel, zda má nastoupit. Nakonec si to však rozmyslel a odešel po svých.

„Alespoň se držel za žlutou čarou,“ našla na jeho chování jednu pozitivní věc Jo Haylenová, ministryně dopravy státu Nový Jižní Wales.

Později se ukázalo, že jde o dostihového koně z nedalekých stájí, kde někdo ten večer vypustil ještě další dva. Ty se podařilo zanedlouho odchytit, ale třetí se mezitím odešel podívat na nádraží. Tam si pro něj později přijeli zaměstnanci stájí a odvezli jej zpátky. Na výletě nepřivodil žádná zranění ani sobě, ani nikomu z cestujících.

Mladý Polák se snažil ukradeného koně ukrýt v bytě ve třetím patře

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám