Hlavní obsah

Mladý Polák se snažil ukradeného koně ukrýt v bytě ve třetím patře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v polském městě Wejherowo zasahovali u neobvyklého případu, kdy místní mladík ukradl koně a snažil se ho odvést do svého bytu ve třetím patře. Jeho počínání si naštěstí zavčasu všiml náhodný svědek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve městě Wejherowo na severu Polska se na konci února místní devatenáctiletý mladík vypravil do nedalekých stájí, odkud odvedl klisnu a zamířil s ní domů. Bydlí ovšem v bytě ve třetím patře, a tak se ji snažil vyvést po schodech nahoru.

Již na začátku tohoto pokusu však narazil na svědka, pravděpodobně někoho ze sousedů, který mu v tomto počínání zabránil, klisnu vyvedl ven a zavolal policii. Mladík mezitím utekl, ale zanedlouho se vrátil, takže policisté vedle zvířete zajistili rovnou i zloděje.

Podle webu Notes from Poland šlo o klisnu z nedalekých stájí v hodnotě přibližně 15 tisíc zlotých (kolem 90 tisíc korun). A ačkoli při tomto prapodivném výletě neutrpěla žádná fyzická zranění, její majitelé později polským médiím řekli, že je viditelně traumatizovaná a potrvá ještě dlouho, než se dostane do dřívější pohody.

Zloděj, kterého jedna z místních obyvatelek popsala jako problematického, se již v minulosti kolem stájí často pohyboval, a dokonce se několikrát snažil nějaké koně ukrást. Pokud bude v aktuálním případu shledán vinným, hrozí mu podle listu Notes from Poland trest odnětí svobody až na pět let.

Amišové se vydali na nákup, z parkoviště jim ukradli koně s bryčkou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám