Hlavní obsah

Na jednom z Orknejských ostrovů je kvůli chybě více velikonočních vajec než lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do obchodu na orknejském ostrově Sanday dorazilo 720 velikonočních vajíček, tedy mnohem více, než kolik zde žije lidí. Informoval o tom list The Guardian, podle nějž majitel prodejny plánuje uspořádat charitativní soutěž, ve které může jeden člověk získat 100 čokoládových vajec.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obchod Sinclair General Stores potřeboval 80 vajec, ale místo toho omylem objednal 80 krabic po devíti kusech, tedy celkem 720 čokoládových vajíček, přičemž na ostrově žije jen zhruba 500 obyvatel.

Majitel obchodu Dan Dafydd popsal své počáteční „rozpaky a stud“, když si uvědomil, kolik jich dorazilo. „Ostatní zaměstnanci se smáli a připadalo jim to velmi zábavné,“ dodal.

Dafydd proto vyhlásil soutěž, v níž jeden člověk může vyhrát 100 vajec na podporu charity. „Myslím, že běžnými způsoby a prostředky se jich nezbavíme,“ odtušil.

Uspořádá proto tombolu: Jeden los stojí jednu libru, přičemž výtěžek z prodeje půjde Královskému národnímu záchrannému institutu (RNLI). Soutěže se mohou zúčastnit i lidé žijící mimo ostrov Sanday.

„Kdybyste je vyhráli, pravděpodobně byste je všechny rozdali, ale pár zákazníků bylo docela pevně rozhodnuto, že se pokusí všech 100 vajíček sníst,“ dodal Daffyd.

RNLI ve svém prohlášení poděkovala obchodu za snahu získat pro organizaci peníze. Tato organizace je největším provozovatelem záchranných člunů na pobřeží Spojeného království, Irska a ostrovů v Lamanšském průlivu. Je financována převážně z darů a její činnost zajišťují především dobrovolníci.

Britská pošta doručuje na Orknejských ostrovech zásilky pomocí dronů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám