Hlavní obsah

Na hodině jógy dostali všichni záchvat smíchu

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj

O tom, že smích léčí, asi není pochyb. A platí to všude na světě. Ve Vietnamu proto začali praktikovat speciální druh jógy, která se zaměřuje především na to, aby se lidé smáli. Během lekce tam pak všichni dostávají záchvaty smíchu, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na hodině jógy dostali všichni záchvat smíchuVideo: Reuters

 
Článek

Obyvatelé Vietnamu jsou zvyklí ráno před prací si zacvičit v parku. Většinou běhají nebo cvičí tai či. V hlavním městě Hanoji se ale před nedávnem objevila nová skupina, která tam provozuje jógu a u toho se tři čtvrtě hodiny směje. Účastníci přitom zároveň pochodují, mávají rukama a dělají směšné obličeje, aby ostatní rozesmáli ještě víc.

„Smích nás omlazuje, odreagujeme se u toho, a je to vůbec příjemné. Zapomenu při tom na všechna svoje trápení. Domů se vrátím s čistou hlavou,“ řekla šedesátiletá Vu Hong Diemová, která původně chodila na aerobic. Hodiny se konají za každého počasí, tedy i v dešti, a vstup je na ně zdarma. „Teď jsem zcela zdráv, ale míval jsem řadu problémů. Bolívala mě hlava a klouby, měl jsem vředy, ale po pár měsících tohoto cvičení cítím, že moje tělo je v lepším stavu, je silnější,“ dodal další z účastníků, osmapadesátiletý bývalý elektrikář Luong Bao Thinh.

Tento druh cvičení vznikl původně v Indii. Kombinace srdečného smíchu a jogínského dýchání posiluje svaly a uvolňuje endorfiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám