Hlavní obsah

Myslel si, že má infarkt, a hned zastavil. Při vyšetření v sanitce dostal pokutu za parkování

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvojitý nepříjemný zážitek má za sebou devětačtyřicetiletý Graham Lewis z anglického Leominsteru. Za volantem se mu udělalo špatně a měl podezření na srdeční příhodu. Při vyšetření v sanitce navíc dostal pokutu za špatné parkování.

Foto: Profimedia.cz

Graham Lewis byl ze situace pořádně naštvaný.

Článek

Lewis udělal všechno podle předpisů. Zastavil okamžitě, jak to bylo možné, zavolal na tísňovou linku, kde si stěžoval na bolest na hrudi. Operátor jej vyzval, aby v jízdě už nepokračoval.

Na místo přijela sanitka a její posádka muže na místě vyšetřila. Podezření na infarkt se neprokázalo, ale když jeden ze zdravotníků informoval Lewise, že právě dostal pokutu za parkování, mohli s nadsázkou řečeno provádět vyšetření znovu.

Nevěsta v Izraeli dostala u oltáře infarkt

Koktejl

„Parkoval jsem hned vedle sanitky, není možné, aby nás policisté neviděli. Nejdřív jsem málem omdlel v sanitce a pak mi tlak vyskočil podruhé, když jsem viděl lístek za stěračem,” uvedl hořce Lewis, kterého nejvíc popudilo, že strážníci nepoužili selský rozum.

Může se odvolat

Radnice se ale strážníků zastala. „Strážníci nemohli vědět, že je řidič špatně zaparkovaného vozidla v blízké sanitce. Navíc by bylo by velmi nevhodné, pokud by klepali na okno a přerušovali práci zdravotníků v sanitce, která neměla zapnuté majáky a měla zavřené dveře,” uvedl mluvčí radnice.

Dodal ale, že Lewis má možnost pokutu reklamovat: „Pro podobné případy je určeno odvolací řízení, kde mají lidé možnost pokutu projednat.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám