Hlavní obsah

Muž utratil přes 400 tisíc za svatbu s hologramem fiktivní zpěvačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletý Japonec Akihiko Kondo utratil 17 600 dolarů (zhruba 405 tisíc) za veselku s hologramem, který představuje fiktivní popovou zpěvačku komiksového vzezření. Informoval o tom zpravodajský server Al-Džazíra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonec se oženil s postavou z virtuální realityVideo: Reuters

 
Článek

Kondo na obřad přišel s panenkovskou verzí své milé. Na svatbu dorazilo na čtyřicet hostů. Kondoova matka se ale odmítla na obřad dostavit a s ní i celá ženichova rodina. „Rozhodl jsem se uspořádat obřad, abych podpořil ty, co by chtěli udělat totéž,“ hájí muž své nezvyklé rozhodnutí.

Jeho „manželkou“ se stal hologram 16leté virtuální zpěvačky jménem Hacune Miku. Než ji symbolicky pojal za ženu, byl do ní zamilovaný deset let, tvrdí novomanžel. V bytě žije se speciálním zařízením, které hologram jeho milované zobrazuje.

Uzavřený svazek ale není zákonný. Nicméně společnost, která hologramy s virtuální zpěvačkou vyrábí, mu poskytla oddací list stvrzující „mezidimenzionální manželství“. Prý už takových vydala více než 3700. „V současné době není možné dotknout se hologramu anebo si s ním povídat. Ale myslím si, že je jen otázkou času, než nám to technologie umožní,“ domnívá se „novomanžel“.

Hacune Miku je fiktivní charakter, který vznikl v roce 2007 a od té doby je neustále vylepšován. Mluví díky softwaru Vocaloid, který syntetizuje lidský hlas. Sláva a věhlas „zpěvačky” už překročila hranice Japonska. Její koncerty s živou kapelou navštěvují po celém světě tisíce lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám