Hlavní obsah

Mladý rybář chytil peněženku plnou bankovek. Všechny je poctivě vrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moorhead

Mladík z města Moorhead na západě Minnesoty nedávno při rybaření na jednom z tamějších jezer zaznamenal velmi neobvyklý, ale také velmi cenný úlovek. Z vody totiž vytáhl peněženku, ve které bylo v přepočtu 45 tisíc korun. Beze zbytku je však vrátil původnímu majiteli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se čtrnáctiletý Connor Halsa vydal s rodiči rybařit na Lesní jezero na hranici Minnesoty a Kanady, jistě doufal v pořádný úlovek, ale asi jej nenapadlo, že vytáhne peněženku se dvěma tisíci dolarů (přibližně 45 tisíc korun). „Myslel jsem, že mám velkou rybu, a tak jsem pořádně zahákl,“ cituje server UPI z Connorova vyjádření pro místní televizi.

Peněženka tak pro mladého rybáře byla vlastně zklamáním, ale radost mu udělal alespoň fakt, že uvnitř našel vizitku původního majitele. Tím je Jim Denney, farmář z Iowy, jenž peněženku ztratil, když na Lesním jezeře rybařil zhruba o rok dříve.

„Pravděpodobnost, že najdete nebo zaháknete peněženku v takovém množství vody…, takové číslo snad ani neexistuje,“ nemohl Jim Denney šťastnému nálezu uvěřit.

Když farmář z Iowy dorazil do Moorheadu, aby si ztracenou peněženku vyzvedl, přivezl mladíkovi personalizovaný chladicí box a také mu chtěl dát spravedlivé nálezné. To však Connor důrazně odmítl, a tak Jim alespoň vzal celou rodinu na večeři.

Starostka Tampy šla lovit langusty, z vody vytáhla balík s kokainem za 24 milionů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám