Hlavní obsah

Mladý Kanaďan si za volantem otevřel pivo, z nového řidičáku se radoval 20 minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletý Kanaďan měl takovou radost z nově vydaného řidičského oprávnění, že se to rozhodl oslavit hned cestou domů. Za volantem si tedy otevřel pivo a svůj vůz hnal rychlostí daleko za povoleným limitem. Kvůli tomu záhy o oprávnění přišel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladík z Bramptonu, což je město na okraji torontské aglomerace, získal řidičské oprávnění v nedalekém Orangeville. Rozhodl se to oslavit popíjením piva a značně rychlou a agresivní jízdou. Na dálnici si jej ovšem všimli policisté v neoznačeném vozidle.

Podle policejního protokolu se mladý muž hnal rychlostí o 50 km/h vyšší, než je v daném místě povoleno, a také při jízdě nebezpečně kličkoval mezi ostatními auty.

„Nechápu, jak si někdo může myslet, že pivo během jízdy je chytrý nápad. Natož pak začínající řidič, který by měl dobře znát pravidla silničního provozu,“ komentoval to Ian Michel z ontarijské policie.

Brit jezdil šedesát let bez řidičáku, teď jej policie přistihla

Koktejl

Narážel tím i na skutečnost, že bezohledný řidič získal teprve oprávnění typu G2. To je zjednodušeně řečeno předstupeň plnohodnotného řidičáku. G2 se vystavuje na zkušební dobu jednoho roku, během kterého se začínající řidiči nesmí dopustit žádných vážnějších přestupků, a jednou z podmínek je mimo jiné také nulová tolerance alkoholu za volantem.

Nadšený řidič podle lokálního webu Caledon Enterprise přišel na 30 dnů o řidičák, který mu byl vystaven jen přibližně 20 minut před tím, než jej na dálnici zastavili policisté. Vedle toho byl obviněn také z nebezpečné jízdy, řízení pod vlivem alkoholu a několika dalších přestupků.

„Nejde o pouhou chybu v úsudku, ale o rozhodnutí, které ohrožuje životy ostatních,“ upozornil Ian Michel. A zdůraznil, že právě takoví řidiči zabíjejí lidi a na kanadské silnice nepatří.

Zcela opilá řidička v Rakousku usnula na chodníku za volantem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám