Hlavní obsah

Mladík chtěl unést a zbít osmiletou holčičku, její bratr ho zahnal prakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou pohotovost a odvahu prokázal minulý týden třináctiletý Owen Burns z amerického Michiganu. Když viděl, že se jeho osmileté sestry snaží zmocnit neznámý únosce, zahnal ho dobře mířenými ranami z praku.

Foto: Profimedia.cz

Owen Burns zahnal útočníka prakem

Článek

Owenova osmiletá sestra minulý týden ve středu na pozemku za domem ve městě Alpena na břehu Huronského jezera sbírala houby, když se z lesa vynořil neznámý muž, jednou rukou ji chytil kolem pasu a druhou jí zakryl ústa.

Dívce se sice podařilo vyprostit, ale celou situaci zachránil až její bratr Owen, jenž po únosci začal střílet z praku a trefil jej do hrudi a do hlavy. Tím útočníka nejen odehnal, ale stopy po těchto ranách nakonec pomohly agresora identifikovat.

Byl jím sedmnáctiletý mladík, kterého policisté zanedlouho našli na místní čerpací stanici a který později vypověděl, že chtěl dívenku unést a surově zbít. Okamžitě putoval do vazby a byl podle webu stanice ABC obviněn z napadení, pokusu o únos a pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Owen Burns se naopak stal hrdinou. „Jsem si jistý, že sestře zachránil život, nebo přinejmenším zabránil, aby se jí stalo něco vážného,“ pochválil chlapce poručík John Grimshaw z místního oddělení michiganské policie.

Unesenou dívku našli po šesti letech. Na stopu policii přivedl všímavý divák

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám