Hlavní obsah

Unesenou dívku našli po šesti letech. Na stopu policii přivedl všímavý divák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletou Kaylu Unbehaunovou z Illinois před téměř šesti lety unesla její matka a odvezla ji neznámo kam. Policisty o víkendu na stopu přivedl všímavý majitel obchodu, jenž si dívku pamatoval z televizního pořadu o pohřešovaných.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když Kayla Unbehaunová v červenci 2017 zmizela, bylo jí devět let. Její rodiče spolu nežili a soud ji přiřkl do péče otci Ryanovi. Ale když si ji jel v osudný den vyzvednout, nenašel již ani dcerku, ani svou bývalou ženu. Od té doby Ryan i policisté po Kayle pátrali marně.

Před několika dny ovšem úřady na Kaylu upozornil majitel obchodu ve městě Asheville v Severní Karolíně, když mu jedna teenagerka přišla podobná dívce, kterou viděl v pořadu Nevyjasněné záhady.

Vlevo Kayla Ubenhaunová před únosem, vpravo její pravděpodobná současná podoba, vytvořená na základě forenzní expertizy

Policistům se tak záhy podařilo Kaylu zajistit, přičemž dívka byla nezraněná a v dobré kondici. Zároveň policie zatkla její matku Heather Unbehaunovou a na její propuštění vypsal soud kauci 250 tisíc dolarů (přes 5,5 milionu korun).

Otec Ryan Ubenhaun vedle projevů velkých díků všem zainteresovaným organizacím, které s nalezením Kayly pomáhaly, s radostí sdělil, že jeho dnes patnáctiletá dcera už je zase u něj doma. Zároveň však ví, že bude potřeba ještě dost času, aby si na sebe s Kaylou zase zvykli.

„Prosíme o soukromí. Znovu se poznáváme a musíme se zorientovat. Je to pro nás nový začátek,“ požádal podle webu Fox News šťastný Ryan Unbehaun.

Jako dítě ji unesli. Se svou rodinou se shledala o 53 let později

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám