Hlavní obsah

Mladíci získali stipendium díky téměř neznámému sportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zjednodušeně řečeno je cornhole házení pytlíků naplněných kukuřičnými zrny do otvoru ve speciální desce a i ve Spojených státech jde o značně menšinový sport. Přesto díky němu dva středoškoláci získali univerzitní stipendium.

Foto: Profimedia.cz

Cornhole

Článek

Gavin Hamann a Jaxson Remmick se upsali Winthropově univerzitě v Jižní Karolíně, která jim nabídla sportovní stipendium. Zvláštní je, že ani jeden z nich se velmi pravděpodobně nestane vítězem Super Bowlu, Světové série, nezíská titul v NBA, ani nezvedne nad hlavu Stanleyův pohár. Oba se totiž věnují cornhole.

V této hře jde o házení pytlíků na hrací desku, ideálně pak rovnou do otvoru v ní. Název pochází z toho, že původně byly sáčky naplněny kukuřičnými zrny, případně fazolemi, ale dnes se používají umělé matriály, které si i po mnoha hodech zachovávají tvar, hmotnost a konzistenci.

Ve Spojených státech sice již několik let existuje profesionální liga cornhole, ale jde o absolutně menšinovou záležitost. A podobné je to i s Winthropovou univerzitou, jde o malou vysokou školu, která nemá šanci měřit se se silnými týmy velkých univerzit ve vysokoškolských ligách „velkých“ sportů.

Vedle snahy uspět na sportovním poli pak sázka na cornhole vychází i ze skutečnosti, že univerzita sídlí jen asi dva kilometry od ústředí profesionální cornholové ligy. Trenérem univerzitního týmu se tak stal bývalý profesionální hráč a ten má v plánu s nedalekou ligovou centrálou spolupracovat.

Studenta přijalo 125 vysokých škol, nabízejí mu stipendia za 200 milionů

Koktejl

Stipendium by mělo mladíkům pokrýt zhruba polovinu studijních nákladů, ale zároveň jim docela změnilo původní plány. Gavin Hamann totiž vedle cornhole hrál také fotbal a Jaxson Remmick zase chtěl na univerzitě prorazit jako catcher v baseballu.

Ovšem v cornhole mají přece jen podstatně větší šanci dosáhnout na výrazné úspěchy, protože jejich talent je podle expertů obrovský. Tomuto sportu se totiž věnují teprve od roku 2021, ale zaznamenali již řadu vítězství i na celonárodní úrovni. A s nimi si přišli také na relativně slušné peníze v řádu tisíců dolarů.

Podle webu The Washington Post se tak stali prvními studenty, kteří získali stipendia díky tomuto sportu. „Byli jsme v šoku jako všichni ostatní,“ komentoval nabídku Winthropovy univerzity Gavin Hamann.

Oba mladíci se pak také shodli, že se navíc za svou zálibu už konečně nemusí stydět. „Je prostě dost divné říkat lidem, že dnes večer máte turnaj v cornhole,“ popsal Jaxson Remmick obecný pohled americké veřejnosti na jeho oblíbený sport.

Studentku z Georgie přijalo 49 univerzit

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám