Hlavní obsah

Studentku z Georgie přijalo 49 univerzit

Osmnáctiletá Makenzie Thompsonová, absolventka střední školy v americké Georgii, byla přijata na 49 univerzit. Celkem se hlásila na 51 vysokých škol, na vyjádření jedné z nich přitom stále ještě čeká. Nadaná studentka by jednoho dne chtěla být veterinářkou, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kromě akceptačních dopisů z desítek univerzit Thompsonová obdržela rovněž nabídku na stipendia v celkové výši 1,3 milionu dolarů (přes 29 milionů korun).

Studentka původně neplánovala podat tolik přihlášek, díky účasti na univerzitních veletrzích však získala nárok na podání přihlášek zdarma a vzhledem k tomu nakonec skončila na čísle 51.

„Byla to velmi dobrá zkušenost – vidět, jak se vaše tvrdá práce vyplácí. Moje rodina je u vytržení,“ svěřila se Američanka.

Thompsonová byla na střední škole velmi úspěšnou studentkou, což připisuje přísnému organizování času. „Bez time managementu a schopnosti multitaskingu bych nedokázala nic,“ dodala.

Ačkoliv stále ještě čeká na vyjádření jedné z univerzit, o své budoucnosti už má jasno. Její další kroky budou směřovat na Tuskegee University v Alabamě, kde bude studovat vědu o zvířatech.

„Když jsem navštívila kampus, cítila jsem se jako doma,“ vysvětlila Thompsonová, která by chtěla být veterinářkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám