Hlavní obsah

Mladá Kanaďanka si poprvé v životě vsadila, vyhrála v přepočtu 788 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Teprve 18letá dívka z Kanady vyhrála 48 milionů kanadských dolarů (788 milionů korun) hned napoprvé, co si vsadila v loterii. O tom, jak s penězi naložit, se radí se svým otcem. Plánuje si financovat studia medicíny a cestovat, píše britská BBC na svých internetových stránkách. Podle ní je Juliette Lamourová nejmladší osobou z Kanady, která tak vysokou částku vyhrála.

Foto: Jonathan Alcorn, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Pořád nemohu uvěřit tomu, že na prvním lístku v loterii jsem trefila jackpot,“ říká mladá výherkyně. Přiznává, že na to, že si začátkem ledna vsadila, pozapomněla, ale uslyšela, že vyhrál někdo z městečka, kde žije.

Svůj los si Lamourová zkontrolovala pomocí aplikace na mobilním telefonu. Blikalo na něm, že vyhrála. Bylo to v době, kdy byla v práci. Zatímco šéf jí řekl, že může odejít dříve, její matka trvala na tom, že má zůstat až do konce směny.

Říká, že peníze opatrně investuje s pomocí svého otce, který je pro ni finančním poradcem. Část jich plánuje vydat na studia medicíny; nebude si tak muset dělat starosti s žádnými půjčkami. Po studiích se pak chce vrátit tam, odkud pochází, a vrátit místní komunitě vše, co ta do ní vložila.

Se svými příbuznými si chce ale také vybrat některý ze světadílů a procestovat ho. Lamourová doufá, že se jí podaří řídit se tím, co jí říkají její blízcí: „Peníze neurčují, jaká jsi. To, jaká jsi, se pozná podle toho, jakou práci odvedeš.“

V USA padl čtvrtý největší jackpot, výherce bere v přepočtu 30 miliard korun

Koktejl

Reklama

Související témata:
Juliette Lamour

Výběr článků

Načítám