Hlavní obsah

Místo řešení sebevraždy na studentky čekaly erotické radovánky

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zneužívání krizových linek pro pobavení je velice zavrženíhodná činnost. Někdy ale paradoxně může pomoci, o čemž svědčí případ Emily Lavelleové a jejích kamarádek z Kalifornie. Protože se nudily, rozhodly se dívky vyzkoušet telefonní číslo ze studentské ID karty. Nedovolaly se však na krizovou linku na pomoc proti sebevraždám, nýbrž na linku erotickou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Emily si s kamarádkami chtěla zkrátit dlouhou chvíli, a jak to tak u mládežníků bývá, nevybraly si zrovna prospěšnou činnost. Tentokrát však jejich žert pomohl odhalit chybu, které se škola dopustila.

Na kartičkách, které studenti střední školy obdrželi, bylo několik telefonních čísel na krizové linky. Jednou z nich byla i údajná linka na pomoc lidem se sebevražednými myšlenkami. Právě tu si Emily s kamarádkami vybraly na prozkoumání.

Jaké překvapení je však čekalo, když se místo odborníka na druhém konci ozvaly lascivně znějící hlasy nabízející erotické služby. „Docela mě to šokovalo, nemohla jsem tomu uvěřit,“ říká studentka, která na sociální síti později zveřejnila fotografii kartičky.

Škola se omluvila

Jakmile se příspěvek dostal mezi další uživatele, rozhodl se Facebook fotografii odstranit. „Byli jsme upozorněni, že jsme na kartičku napsali špatné číslo krizové linky. Je nám to moc líto a omlouváme se. Stala se chyba a dvě čísla byla prohozena, což vedlo ke spojení s erotickou linkou,“ uvedla v prohlášení Michelle Bowersová ze střední školy v Lancasteru.

Škola již od studentů vybrala kartičky zpátky a plánuje vydat nové se správným číslem. Mezitím se provozovatel erotické linky rozhodl přesměrovat hovory na skutečnou krizovou linku.

Reklama

Výběr článků

Načítám