Hlavní obsah

Místo hledání zlodějů se cpal sladkostmi

Novinky, nek, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NORSKO

Kuriózního selhání se dopustil služební policejní pes Varg v norském Trondheimu, když jej jeho pánové nasadili do místní továrny na výrobu cukrovinek, aby tam vystopoval dva nezletilé zloděje.

Foto: Vratislav Konečný

V popředí kostel sv. Jiljí z druhé poloviny 12. stol. vzadu bazilika

Článek

Vysoce vyvinutá chuť německého ovčáka však převážila nad smyslem pro povinnost. Varg, namísto aby hledal vetřelce, se sám pustil do konzumace sladkostí, a to s takovou vervou, že se mu udělalo špatně.

Trest za selhání nehrozí

"Přecpal se," přiznal policista Leif Berglund. Jednu chvíli prý bylo Vargovi natolik zle, že jej strážci pořádku museli urgentně vyvést před služebnu, aby si na trávníku vyřídil jistou "neodkladnou záležitost".

I když dvojice mlsných lapků nakonec nebyla dopadena, nehrozí Vargovi žádný postih. V jeho 9,5 letech prý již nemá daleko do výslužby.

Reklama

Související témata:

Související články

Majitel učící psa hajlovat bude potrestán

Majitel německého ovčáka, který naučil svého psa hajlovat, půjde před soud. Jakékoli šíření symbolů "organizací a hnutí odporujících ústavě" je v Německu...

Výběr článků

Načítám