Hlavní obsah

Ministryně zdravotnictví na Srí Lance řídila resort podle hoaxů, po vyhazovu jde šéfovat dopravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí došla prezidentovi Srí Lanky trpělivost s ministryní zdravotnictví Pavithrou Wanniarachchiovou. Při prohlubující se koronavirové krizi se členka vládního kabinetu stále více spoléhala na čarodějnictví a magické lektvary.

Foto: Profimedia.cz

Pavithra Wanniarachchiová byla odvolána z pozice ministryně zdravotnictví

Článek

Pandemická situace na Srí Lance není příznivá, ve 21milionové zemi během uplynulého týdne překročil počet mrtvých za jeden den číslo 150, denní přírůstek nakažených je tři tisíce.

Nemocnice jsou přetížené a podle zdravotníků může být počet nakažených i třikrát větší, než jsou oficiální čísla.

Kouzelný lektvar ministryni zdravotnictví Srí Lanky neochránil, teď má covid

Koktejl

V této situaci si vláda zjevně nemůže dovolit mít v čele resortu ženu, která věří čarodějnictví a magickým lektvarům.

Wanniarachchiová přitom byla v lednu na jednotce intenzivní péče s covidem, když se navzdory skutečnosti, že veřejně propagovala pití kouzelných lektvarů, musela potýkat s těžkým průběhem nemoci.

Ministryně zdravotnictví spolu s dalšími členy kabinetu lije do řeky posvěcenou vodu, aby odehnala ze země pandemii.

V listopadu se pro změnu pokusila zastavit pandemii v zemi tím, že do řeky spolu s dalšími členy kabinetu nalila vodu, které požehnal samozvaný svatý muž.

V situaci, kdy čísla dosahují rekordních výšin a ministerstvo zdravotnictví je soustavně kritizováno za nečinnost, nezbylo prezidentovi Gotabayovi Rajapaksasovi nic jiného než ministryni odvolat.

Slovenská očkovací loterie se změnila ve frašku

Evropa

Na místo Wanniarachchiové se dostal vládní mluvčí a ministr pro média Keheliya Rambukwella. Ale ani pověrčivá ministryně kabinet zcela neopouští.

Obsadila resort ministerstva dopravy. Spolu s touto změnou se kabinet rozhodl výrazně zpřísnit protikoronavirová opatření, která v zemi panují.

Reklama

Výběr článků

Načítám