Hlavní obsah

Miloslav Zapletal se soutěží krásy neskončí

Právo, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloslav Zapletal, duchovní otec soutěže o nejkrásnější Češku, projevil nesouhlas s nařčeními, která v pondělí nadnesla Miss ČR 1991 Michaela Maláčová. Bývalá královna krásy získala licenci na Miss Universe a založila alternativní projekt Česká Miss, který by mohl významně konkurovat dosavadní soutěži.

Foto: MKS Holešov
Článek

Michaele Maláčové se podařilo získat licenci na Miss Universe, kterou jste měl patnáct let vy. Čemu připisujete tento její úspěch?

Patrně nejsem zcela objektivní, jak bych ostatně mohl být. Připisuji jej především úporné snaze Michaely Maláčové být vidět. Zvykla si na to před třinácti lety jako Miss, poté se na ni zapomnělo. Znovu se objevila jako mluvčí ODS a po odchodu z této funkce se opět stala veřejně méně známou. Nyní to zkouší potřetí.

Soutěži Miss ČR Maláčová vytýká především to, že o vítězky se agentura málo stará. Dívky podle ní nevědí, za jakých podmínek do soutěže vstupují, co se od nich čeká, kde je jejich místo, na co se mají připravit a jak využít svého titulu. Co vy na to?

To je známá písnička a účelová výmluva některých nespokojených miss, k nimž se nyní Maláčová logicky účelově přiklání. Před rokem, když jako mluvčí jedné společnosti chtěla koupit Miss ČR, mluvila zcela jinak. Moje konkrétní zkušenost z organizování soutěží miss a životní moudrost, vyplývající z věku, mi říká - nechť si každý zkusí a pak se ukáže.

Michaela Maláčová je přesvědčena o tom, že nastartovala projekt, který převálcuje Miss ČR. Tvrdí: Jsem na začátku a předpokládám, že druhá strana končí. Má podle vás důvod si být tak jistá?

Nechci se nechat naivně vyprovokovat k bulvární mediální válce, ale podle mne si dodává sebedůvěry, která jí zřejmě chybí. Michaela Maláčová, jak jsem ji poznal, se navenek vždy tváří sebejistě, ale ve skutečnosti si příliš nevěří. Chová se jako sportovec před vstupem do ringu, který se bojí, a tak na dálku straší výkřiky soupeře. Zatím do ringu nevstoupila, takže myslím trochu zbytečně a předčasně proklamuje něco, co se nejdřív musí dokázat. Možná se mýlím, ale domnívám se, že si zatím s rozjetím projektu Miss příliš neví rady. Znáte to, pes, který příliš štěká, obvykle nekouše.

Může konkurenční projekt nějakým způsobem ovlivnit dosavadní průběh Miss ČR?

Nepředpokládám. Už jsem si zvykl, že vedle naší tradiční soutěže existuje například Miss aerobik, Missis, Miss léto a jiné missí soutěže. Jistě vedle nás může žít i další soutěž. Alespoň se všichni budeme více snažit být nejlepší. Konkurence je zdravá.

Michaela Maláčová jedná s televizními stanicemi a tvrdí, že doposud žádná ze stran nemá uzavřenou s nikým smlouvu. Budete i nadále spolupracovat s TV Nova?

Něco tvrdit ještě neznamená říkat pravdu. Jediné, co si já dovolím prohlásit je, že máme uzavřenou smlouvu s TV Nova na rok 2005 a dohodu na další dva roky.

Bývalá miss byla rovněž jednou z adeptek, se kterými jste před časem jednal o případném odkoupení Miss ČR. Říká, že k dohodě mezi vámi nedošlo především proto, že jste se příliš dlouho rozmýšlel.

Zájem projevil majitel autobazaru AAA pan Denny a Maláčová byla pouze jakousi jeho mluvčí a zúčastnila se několika jednání. Když se poté pochlubila v médiích, že kupuje Miss ČR, porušila tím v mých očích morálku a obchodní etiku a přestal jsem s ní jednat. Od té doby jsem ji neviděl ani neslyšel. Je možné, že informace a podklady, k nimž se během obchodních jednání dostala, jí později pomohly při získávání licence na Miss Universe.

Michaela Maláčová očekává, že jí do vyhlášení prvního ročníku České Miss předáte oficiální soutěž Miss ČR. Co vy na to?

Domnívám se, že je to její mediální rétorika, kterou se ve své minulosti docela naučila. Nejsem přítelem toho, abych si s někým něco vzkazoval přes média. Představte si, že já bych jí stejnou cestou vzkázal, že například očekávám, zda jí dojde dech do půl roku, anebo až do roka. Připadal bych si trapně, takže jí vyřiďte, že jí naopak držím palce a dodávám, že každý je si svého štěstí strůjcem. A propos, chcete-li opravdu rozumět jejímu prohlášení: Majitel autobazaru AAA pan Denny mi před několika týdny znovu nabídl odkoupení Miss ČR a já to opakovaně odmítl. Zřejmě se Maláčová domnívá, že je Miss ČR už ojetina. Mně nestojí v tom případě za to ji prodávat, ale inspiruje mne to, abych vyjel s novým modelem.

Reklama

Související články

Zapletal soutěž Miss ČR neprodá

Miloslav Zapletal a Hanka Holtová, majitelé společnosti Art Production K./2, ukončili úvahy o prodeji soutěže Miss Česká republika. Rovněž odstoupili od záměru...

Výběr článků

Načítám