Hlavní obsah

Medvědi se po souboji zřítili z útesu, přežila pouze samice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické záběry ze zvířecí říše zachytil začátkem června ve španělské provincii Palencia Claudio Sordo Velasco. Samec medvěda hnědého na nich zaútočil na samici s mládětem, načež dvojice dospělých šelem spadla z útesu. Zatímco samec pád z výšky nepřežil, samice se následně i se svým potomkem dokázala ukrýt v nedaleké jeskyni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvědi se po souboji zřítili z útesu, samec nepřežil, samice anoVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech, které poskytla agentura Reuters, je vidět, jak se více než 200kilogramový samec přiblíží k o poznání menší samici s mládětem, a krátce na to mezi sebou dvojice dospělých šelem začne bojovat.

Samice se snažila ochránit mládě, které chtěl samec zabít.

Foto: Reuters

Medvědi se po souboji zřítili z útesu, samec nepřežil, samice ano.

Drsný souboj nakonec vyvrcholil v pád obou medvědů z vysokého útesu, o kterém Velasco informoval příslušné španělské úřady. Odborníci na divokou zvěř se poté vydali do hor, aby medvědy našli.

To je medvěd, křičelo batole a běželo za šelmou. Situaci zachránila matka

Koktejl

Zatímco samec pád z útesu dle jejich informací nepřežil, samici s mládětem po dvou dnech hledání lokalizovali pomocí speciální techniky v jedné ze zdejších jeskyň, kde zvířatům zanechali ovoce a vodu.

Kanaďance se po střeše procházel lední medvěd

Koktejl

Souboje mezi medvědy hnědými jsou poměrně běžné. Samec se obvykle snaží zabít mládě dominantního samce, aby u samice obnovil touhu znovu se rozmnožovat a mohl se s ní pářit.

Reklama

Výběr článků

Načítám