Hlavní obsah

Kanaďance se po střeše procházel lední medvěd

Nečekaného návštěvníka měla v neděli 10. dubna na střeše svého domu Bobbi Stevensová ze Saint Anthony v kanadské provincii Newfoundland a Labrador. Zavítal tam lední medvěd, s nímž se žena po otevření vchodových dveří dokonce na malý moment střetla tváří v tvář.

BEZ KOMENTÁŘE: Na střechu rodinného domu vylezl lední medvědVideo: Danny Keats via Storyful, AP

 
Článek

Medvědí návštěvu obydlené oblasti zachytila bezpečnostní kamera umístěná na domu souseda Stevensové.

„Přišel za mnou můj pes, skočil na mě a pak se rozeběhl. Zdálo se, že je někdo u dveří. Otevřela jsem horní část dveří a podívala se ven. Když jsem vzhlédla na vyvýšenou část nad schody, spatřila jsem ledního medvěda, který se mi díval do očí,“ popsala dramatické chvíle Kanaďanka.

„Nebyla jsem až tak vyděšená. Samozřejmě jsem toho medvěda nešla pohladit, ale v tu dobu jsem netušila, že byl předtím na střeše. Po zhlédnutí videa jsem však byla v šoku,“ přiznala.

Foto: Danny Keats via Storyful, AP

Na střechu rodinného domu vylezl lední medvěd.

„Moje střecha není příliš pevná. O jeden hřebík méně a medvěd mohl propadnout skrze ni. Jsem ráda, že když byl na střeše, tak jsem o něm nevěděla,“ dodala Stevensová.

Letos jsou lední medvědi zvědaví 

Obyvatelé Velkého severního poloostrova podle kanadského serveru CBC News letos hlásí zvýšený počet návštěv ledních medvědů v obydlených oblastech a rovněž u šelem registrují daleko větší zvědavost než v předchozích letech.

Newfoundlandské ministerstvo zemědělství, rybolovu a lesnictví tamní občanům při setkání s ledním medvědem radí zachovat klid, pomalu couvat, neutíkat a vyhnout se očnímu kontaktu. Ministerstvo rovněž dodává, že jakékoliv spatření ledního medvěda by mělo být nahlášeno příslušným úřadům.

„Pokaždé, když vycházím z domu, podívám se na ten kopec a ověřím, že tam nic není. Asi to tak ještě nějakou dobu budu dělat, nemůžu si pomoct,“ uzavřela Stevensová.

Reklama

Výběr článků

Načítám