Hlavní obsah

Medvěd se v USA zasekl v drátech elektrického vedení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medvědi jsou zvědavé šelmy, které rády zkoumají všechno, co se prozkoumat dá. A tak vlezou všude. Občas je ale jejich zvědavost dostane do pasti, ze které se pak nedokážou dostat. Důkazem toho jsou dva případy z nedávné doby. Jeden se stal v Arizoně, druhý ve Virginii v USA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd uvízl ve sloupu elektrického vedeníVideo: AP

 
Článek

Na pomoc medvědovi ve Willcoxu na jihu Arizony se museli vydat opraváři elektrického vedení poté, co se zasekl v drátech u jednoho ze sloupů.

Firma okamžitě vypnula elektřinu a její zaměstnanci se medvěda pokusili dostat dolů dlouhou laminátovou tyčí. Po chvíli zápolení se huňáčovi nakonec povedlo se ze změti drátů vymanit, slezl a utekl do pouště.

Podobný problém museli řešit o pár dní později v továrně vyrábějící součástky automobilů ve Virginii. Medvěd tam uvízl zavěšený na krokvi pod střechou. Pro záchranu šelmy z šestimetrové výšky byli povoláni zaměstnanci Úřady pro divokou přírodu.

Dívka se vrhla holýma rukama na medvědici, aby ochránila své psy

Koktejl

Tentokrát byla záchrana komplikovanější. Záchranáři nejprve medvěda znehybnili uspávací střelou, aby ho posléze dostali dolů pomocí vysokozdvižného vozíku.

Medvěd pak byl zkontrolován veterinářem a následně převezen na místo, kde mohl být bezpečně vypuštěn zpátky do přírody.

Reklama

Výběr článků

Načítám