Hlavní obsah

Maďarskem proběhla stovka polonahých Santů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Bezmála stovka polonahých Santa Clausů běhala v neděli ulicemi Budapeště. Muži oblečeni pouze do červených trenýrek a santovských čepic společně se ženami v obdobném spodním prádle přiměli mnoho tamějších obyvatel k úsměvu. Otužilci předvedli úctyhodný výkon vzhledem k tomu, že se teplota ve městě dramaticky blížila nule.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polonazí Santové běhali BudapeštíVideo: Reuters

 
Článek

Nápad na polonahý charitativní běh Santů vznikl v americkém Bostonu, odkud se zvyk rozšířil po celých Státech. Organizátoři v Budapešti se tímto zvykem nechali inspirovat a tvrdí, že je to poprvé, co se tato událost koná v Evropě.

Organizátor a hlavní Santa Krisztian Mehes uvedl, že Santové zimu nikterak nemuseli řešit.

"Po nějakých 100 metrech poklusu se tělo přepne na studený mód a vnější zimu už přestává vnímat. Zhruba 40 procent Santa Clausů tvoří ženy. Povoleno je mít na sobě o něco málo více než plavky. Když ale chce někdo náš běh podpořit a nechce či nemůže se svléknout, necháme ho běžet s námi," uvedl Mehes.

Santové běželi centrem Budapeště a každou chvilku se zastavovali, aby si zacvičili a procvičili svůj zpěv či správný smích. Běžci tentokrát podpořili nadaci pomáhající lidem s cystickou fibrózou, pro kterou získali v přepočtu zhruba 40 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám