Hlavní obsah

Lupič chtěl po mladé ženě peníze a přátelství na Facebooku. Pak ji pozval na rande

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lupič Danien Boyce byl v květnu natolik okouzlen krásou své oběti Amber Beraunové, že ji vedle vydání hotovosti donutil přidat si jej mezi přátele na Facebooku. Krátce nato ji začal zvát na rande.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když Amber Beraunová kontrolovala 8. května poštovní schránku před svým domem v Indianapolisu, přistoupil k ní Damien Boyce s pistolí v ruce a dožadoval se vstupu do domu. Když to mladá žena odmítla, chtěl alespoň peníze. Ale sto dolarů v hotovosti (2200 korun) jej zjevně plně neuspokojilo, a tak Beraunovou ještě donutil k tomu, aby si jej přidala mezi přátele na Facebooku.

„Říkala jsem si, že když to udělám, tak třeba odejde,“ vysvětlovala později žena. Její odhad byl správný a Boyce skutečně odešel, ale zanedlouho se ozval právě přes Facebook.

„Hele, víš, že ti to vrátím. Je to fakt úplně po***nej způsob, jak se seznámit, ale jsi prostě moc hezká, než abych tě okrad,“ rozepsal se Boyce v jedné ze zpráv. Amber v následné konverzaci vyjádřila falešné pochopení pro to, že dnes panují „těžký časy“, ale nabídku k dalšímu setkání odmítla s tím, že přece již má muže. Boyce s tím překvapivě neměl problém a popřál Amber do budoucna jen to nejlepší.

Policii však výlupek Boyce ještě nějakou dobu unikal a podle webu Daily Mail byl dopaden až minulý týden, kdy se vzdal zásahové jednotce SWAT. Čelí celé řadě obvinění, protože se mimo jiné v polovině června dopustil dalšího loupežného přepadení. Údajně postřelil dva lidi a třetího zranil cihlou. Byl sice propuštěn na kauci 7500 dolarů (zhruba 160 tisíc korun), ale po soudním líčení bude muset na svobodu na dost dlouhou dobu zapomenout.

Amber Beraunová však i poté bude ještě nějakou dobu hledat svůj původní klid. „Znervózňuje mě, že takoví lidé chodí po ulicích. Od té doby se necítím bezpečně ani ve vlastním domě. Je to teď zkrátka jiné, když v noci zaslechnu nějaký zvuk,“ popisuje Amber nepříjemnosti, které ji od té doby provázejí.

Zloděj se maskoval krabicí na hlavě. Pak neviděl na lup, tak se ukázal

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám