Hlavní obsah

Lovci narkotik zachránili želvu zachycenou mezi kokainovými balíčky

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádka americké lodi Thetis se musela v rámci dlouhodobé protidrogové operace vypořádat s různými úkoly. Jedním z nich byla dokonce záchrana karety obecné, která se připletla k zásahu proti překupníkům drog. Pracovníci pobřežní stráže ji našli v moři zamotanou mezi balíčky kokainu v hodnotě 53 miliónů dolarů (zhruba 1,15 miliardy korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Želva chycená mezi balíčky kokainuVideo: Reuters

 
Článek

Během dvouměsíční mise zahlédlo americké vojenské letadlo na blíže neurčeném místě ve východním Pacifiku plovoucí balíky na hladině. Velitel operace Jose Diaz vyslal vojenský kutr jménem Thetis, aby místo prozkoumal.

Vojáci pobřežní stráže našli na místě na 26 balíků plných kokainu, celkem to bylo zhruba 800 kilogramů. „Pašeráci pravděpodobně tušili, že po nich jdeme, a tak se drog radši zbavili,“ sdělil televizi NBC v úterý Diaz.

Překvapená posádka následně zjistila, že mezi provazy se kokainu snaží uniknout mořská želva, přesněji kareta obecná. Provazy se zvířeti obmotaly kolem krku a ploutví. „Podle stop na krku mohla být želva zamotaná tak den či dva,“ sdělil Diaz.

Během pár minut se posádce podařilo provazy přeřezat a kareta se nakonec bez větší úhony dostala z kokainového vězení. Loď Thetis byla součástí mezinárodní operace Martillo, během které bylo zabaveno celkem téměř sedm tun kokainu, který se překupníci snaží dostat na americký trh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám