Hlavní obsah

Lachtan chtěl rybářům ukrást úlovek, chycenou rybu následoval až na souš

Nechybělo mnoho a skupinka rybářů v jižní Austrálii přišla o drahocenný úlovek. Už se z chycené ryby pomalu radovala, když se vzápětí z vody vynořil hladový lachtan. Ten po ní toužil natolik, že ji následoval až na souš, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Událost, kterou rybáři natočili na video, se odehrála na jedné z australských pláží v národním parku Innes. Během kempování si zde skupinka kamarádů rozhodla zarybařit, že budou svědky takové podívané netušili.

Na snímku je vidět, jak jedna z žen pomocí navijáku přibližovala rybu ke břehu, načež se za úlovkem najednou objevil lachtan. Ten rybu odhodlaně následoval ještě několik metrů po souši. Poté se zastavil a nevěřícně pozoroval, co se právě stalo. Když zjistil, že mu večeři vyfoukli rybáři, otočil se a odplaval.

Skupinka rybářů stanici 9News následně prozradila, že lachtan provedl stejnou věc opakovaně. Až při třetím úlovku je prý napadlo, že by legrační událost mohli zachytit na video.

„Všichni se ptají, proč jsme mu tu rybu nedali. Snažili jsem se, ale nechtěl si ji od nás vzít. Pravděpodobně si chtěl jenom hrát, určitě nachytal spoustu ryb ve vodě,“ shrnula Alicia Gigliová, která celou situaci natočila.

Reklama

Výběr článků

Načítám