Hlavní obsah

Krysy nám žerou marihuanu, stěžují si policisté v New Orleans

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budova policejní centrály v americkém městě New Orleans je v tak žalostném stavu, že tam v současnosti místo policistů úřadují spíše různí škůdci. Naposledy to byly krysy, které se vydaly do skladu důkazů, kde si pochutnaly na zabavené marihuaně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policejní superintendatka Anne Kirkpatricková si na neutěšený stav policejní centrály v New Orleans stěžovala již několikrát, ale k nápravě to zjevně dosud nevedlo. Před pár dny jí však již došla trpělivost a vypravila se na radnici postěžovat si osobně.

„Krysy nám žerou marihuanu. Všechny jsou úplně sjeté,“ vyslechli si členové městské rady. Anne Kirkpatricková ovšem ve své zprávě o aktuálním stavu zdůraznila, že se to netýká pouze centrály, ale také takřka všech policejních budov v jednotlivých okrscích.

„Nečistota se vymyká normálu. A úklidové čety si zaslouží pochvalu, protože se snaží uklidit, co je neukliditelné,“ řekla s tím, že budova na Broad Street byla již dříve zamořena nejen krysami, ale také šváby a dalšími škůdci, kteří svými výkaly znečišťovali dokonce i stoly policistů a policejní majetek ničili i dalšími způsoby.

Na hosty v čínské restauraci spadly ze stropu dvě živé krysy. Incident zachytila kamera

Koktejl

Nejen tyto problémy trápí policisty v New Orleans již delší dobu. Podle webu The Telegraph v budově před časem například nefungovaly výtahy a jindy zase vypověděla službu klimatizace, takže značná část ze zhruba čtyř set zaměstnanců musela pracovat z domova. Radnice tak nyní zvažuje možnost přesunout policisty dočasně do náhradních prostorů, než se budou moci nastěhovat do nové budovy.

Deník ovšem také uvedl, že situace s mizejícími důkazy může být i horší, a připomněl případ z roku 2022. V indickém státě Uttarpradéš tehdy krysy na třech policejních stanicích údajně schroupaly celkem více než 200 kilogramů marihuany.

Zároveň The Telegraph odkazuje na studii tří univerzit z amerického státu Indiana z roku 2019, podle níž krysy po pozření konopí vykazují nižší aktivitu a také jim klesá tělesná teplota.

Kočka přinesla zdánlivě bezvládnou krysu. Probrala se a nastal dokonalý chaos

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám