Hlavní obsah

Krkavec a flétňák se na stromě hádali o mládě ježury. To nakonec přežilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mládě ježury australské přežilo pád ze čtyřmetrové výšky ze stromu na balkon udivených majitelů. Původně se zvíře mělo stát kořistí krkavce nebo flétňáka, ale protože se dotyční mezi sebou nepohodli, ježura se zachránila. Nyní ji převzala zoo v Sydney a bude mládě muset odchovat až do té doby, dokud nebude schopné se o sebe postarat.

Foto: Profimedia.cz

Ježura australská

Článek

„Ztratilo se matce a říká se, že ti lidé zrovna jednoho odpoledne seděli na balkoně, když zazněl dutý zvuk a oni zjistili, že tam s nimi je ježura. Podívali se nahoru a na stromě spatřili krkavcea flétňáka,” vypráví k přírůstku své zahrady ošetřovatelka Sarah Maleová.

Ze zoo v San Francisku ukradli lemura. Pátrá po něm policie

Koktejl

Ježura, která se vešla do dlaně, se zotavila ze škrábanců a klovanců a začala přibírat na váze. „Její stav se sice den ode dne lepší, ale je pořád hodně malá a v přírodě by byla závislá na matce. Několik měsíců se o ni budeme muset starat. Odchovala jsem v Taronze hodně zvířat, ale tak mladá ježura, to bude nová zkušenost,” dodala Maleová.

V zoo musí ježura zůstat do té doby, než se osrstí a začnou jí růst bodliny. Co s ní bude pak, zatím zoo neví. Ježury a ptakopysci jsou jediní zástupci vejcorodých savců. Ježury dospívají až pět let a dožívají se 45 roků. A rozhodně nežijí na stromech.

Reklama

Výběr článků

Načítám