Hlavní obsah

Královská korunovace v předstihu. V Anglii ji ztvárnili pomocí kostiček lega

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korunovace britského krále Karla III. se bude konat až 6. května, ale v anglickém Legolandu je k vidění již nyní. Korunovační scény jsou pochopitelně sestavené z kostiček populární stavebnice.

Korunovace Karla III. z legaVideo: Reuters

 
Článek

Anglický Legoland Windsor Resort postavil u příležitosti nadcházející královské korunovace několik scén, které tuto velkou událost zachycují. K vidění tak jsou například Karel III. s chotí Camillou na balkoně Buckinghamského paláce nebo slavnostní koncert, který je naplánován na následující den po korunovaci.

Vedle členů královské rodiny je možné rozeznat i další známé osobnosti, které se korunovace zúčastní, jako jsou Lionel Richie, skupina Take That nebo Katy Perry. „Myslím, že jen na koncert samotný bylo potřeba něco mezi 25 a 30 tisíci kostiček,“ přiblížila agentuře Reuters pracnost celého projektu Paula Laughtonová, která v anglickém Legolandu šéfuje týmu modelářů.

Ale dodává, že na druhou stranu měli její lidé při stavbě poměrně dost volnou ruku. „Všechny detaily korunovace totiž ještě neznáme,“ vysvětluje s dodatkem, že pokud při skutečné korunovaci bude něco jinak, není problém to v jejich díle opravit či doplnit.

Příjemné je také to, že ačkoliv jde o jednorázový projekt, bude možné se na něj v Legolandu nedaleko Londýna podívat až do 23. listopadu.

Zakousli byste se? Na bustu Karla III. padlo přes 17 litrů čokolády

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám