Hlavní obsah

Zakousli byste se? Na bustu Karla III. padlo přes 17 litrů čokolády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti blížící se korunovace britského krále Karla III. vzniká celá řada speciálních předmětů a suvenýrů. Patří mezi ně i čokoládová busta v životní velikosti, která zobrazuje krále v korunovačním oděvu.

Foto: Matt Alexander / PA Images, Profimedia.cz

Čokoládová busta Karla III.

Článek

Bustu mají na svědomí čokolatiéři z britské větve potravinářského gigantu Mars. Na její výrobu spotřebovali více než 17 litrů roztavené čokolády a na dekorace použili bonbony Celebrations. To je značka, pod níž se prodávají kolekce zmenšených verzí známých čokoládových tyčinek, jako jsou Mars, Snickers nebo Bounty.

Základ busty vznikl odlitím ve formě, jejíž výrobě předcházely hodiny studia fotografií a videí s Karlem III., aby se tvůrcům podařilo věrně zachytit královu podobu. Podle serveru BBC trvalo vytvoření busty čtyři týdny.

Vedle podoby samotného panovníka se čokoládoví sochaři snažili zachytit i oděv, který bude mít král na sobě při korunovaci. Zde ovšem šla snaha o maximální realismus poněkud stranou, protože například nárameníky nebo límec tvoří malé bonbony z kolekce Celebrations a na medaile na hrudi byla použita jedna čokoládka od každého druhu.

Busta váží přes 23 kilogramů a po korunovaci bude vystavena v britské centrále společnosti ve městě Slough.

Anketa

Ochutnali byste čokoládovou bustu britského krále?
Ano
31,1 %
Nevím, poněkud mě to odpuzuje
5,1 %
Ne, ale jako příklad umění cukrářů dobré
63,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 999 čtenářů.

Papež věnoval králi Karlu III. fragmenty z Kristova kříže

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám