Hlavní obsah

Kino v Atlantě vydalo peněženku ztracenou před 65 lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta

Při rekonstrukci kina v Atlantě se našla peněženka ztracená před 65 lety. Původní majitelka v té době již sedmnáct let nežila, ale nález udělal velkou radost její dceři i celé rodině.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Floy Culbrethová si v roce 1958 vyšla do kina Plaza v Atlantě, ale pravděpodobně na tuto návštěvu nevzpomínala zrovna v dobrém. Ztratila tam totiž peněženku a už nikdy se s ní neshledala. Zemřela v roce 2005 ve věku 87 let, takže když se peněženka loni na podzim našla, převzala ji její dcera Thea Chamberlainová.

Při rekonstrukci kina se totiž dělníci pustili také do bourání zdí na toaletách a za jednou z ní objevili skrytý prostor se starou skříní a několika dalšími předměty. Byly mezi nimi například deštníky, klobouky, prázdné lahve, stará krabice od bot a také stará peněženka.

Podle současného majitele kina Christophera Escobara stála kdysi skříň v kanceláři ředitele a všechny předměty se původně nastřádaly v oddělení ztrát a nálezů. V průběhu let se však v kině prováděly různé stavební úpravy a při nich všechno skončilo za zdí.

Na Antarktidě objevili ztracenou peněženku, po 53 letech našla majitele

Koktejl

„Byli jsme opatrní, skoro jako archeologové,“ popsal Escobar webu The Washington Post, jak se prohrabávali stavební sutí, aby všechny předměty prozkoumali. Na peněženku si Escobar vzal rukavice a opatrně ji otevřel. Našel tam účtenky, lístky do loterie o vůz Chevrolet, tehdejší kreditní karty do obchodních domů Rich’s a Davison’s a také černobílé fotografie.

Identitu původní majitelky odhalila až kartička od zubaře a Escobar se rozhodl peněženku vrátit. Na stopu ho přivedly webové stránky golfového Culbreth Cupu, který na počest Floy založili její potomci.

Jde o charitativní akci, jejíž výtěžek jde na konto organizace pomáhající lidem s obrnou. Floy Culbrethová se totiž za svého života velmi angažovala v různých charitativních projektech, mimo jiné působila jako dobrovolnice v několika neziskových organizacích.

Její dcera Thea Chamberlainová o ztracené peněžence nikdy neslyšela, ostatně bylo jí v té době pouhých šest let, ale nijak ji to nepřekvapilo. Její matka totiž byla vždy velmi společenská a každou chvíli byla „někde venku“.

Zároveň však přiznala, že když peněženku později od Escobara přebírala, zasáhlo ji to víc, než si v tu chvíli připouštěla. A dodala, že celý její obsah nechá rodina zarámovat, protože jde o vzpomínky, které se již nikdy nesmí znovu ztratit.

V zapomenuté peněžence bylo přes 230 tisíc. Zaměstnanec drah ji našel a vrátil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám