Hlavní obsah

Na Antarktidě objevili ztracenou peněženku, po 53 letech našla majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že se občas najde dávno ztracená peněženka, to je poměrně obvyklé. Američan Paul Grisham se ale může pochlubit skutečně unikátní historkou. Svoji portmonku totiž postrádal celých 53 let, ke ztrátě navíc došlo na Antarktidě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na to, že v roce 1967 ztratil Grisham peněženku, už podle svých slov sám zapomněl. O to větší překvapení čekalo na dnes 91letého muže ze San Diega, když se k němu donesla zpráva, že na armádní meteorologické stanici na Antarktidě objevili jeho ztracenou koženou portmonku.

Právě na Antarktidě v šedesátých letech minulého století prováděl po dobu 13 měsíců meteorologický výzkum a během pobytu ztratil peněženku včetně dokladů. Ta byla nedávno objevena za osobními skříňkami v objektu výzkumné stanice, která nyní bude zbourána.

Pětiletý chlapec našel v Praze naditou peněženku. Odevzdal ji

Krimi

Uvnitř navíc úplně všechno zůstalo. Starý řidičský průkaz, pracovní legitimace, recept na domácí kávový likér, šeky pro manželku, poukázka na pivo či kartička s pokyny, co dělat při výbuchu atomových nebo chemických zbraní. Chyběly naopak peníze, protože ty byly na stanici k ničemu, nedalo se za ně nic koupit.

Společně s peněženkou Grishama byla objevena ještě druhá peněženka. Ta už se ovšem ke svému původnímu majiteli nevrátí. Zemřel v roce 2016 a jeho věci tak byly předány pozůstalé rodině, uvedl server UPI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám