Hlavní obsah

Keňští náměstci ministrů trpí nudou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAIROBI

Máte-li v práci pocit, že nevíte kam skočit a z přemíry povinností se vám točí hlava, pak jste si zřejmě nevybrali dobrý post. Pokud stojíte o lenošení v práci, staňte se například keňským ministerským náměstkem.

Článek

Náměstci keňských ministrů si ovšem stěžují na nudu. Se stížností, že se v práci nudí,  se dokonce obrátili na prezidenta Mwaie Kibakiho.

Náměstek ministra rybolovu Abu Chiaba si stěžuje, že jeho pracovní povinnosti se omezují na pouhé čtení novin. Jeho kolega z ministerstva životního prostředí a cestovního ruchu zas trpí tím, že jej v úřadě přehlížejí a on se o všech politických rozhodnutí ministerstva dozvídá až z tisku.

Náměstci se proto rozhodli napsat hlavě státu, aby s jejich postavením něco udělala. "Dlužíme to daňovým poplatníkům, neboť jsme placeni úměrně tomu, co děláme," napsali prezidentovi.

Třiatřicet keňských ministrů má celkem 50 náměstků. Vláda na jejich platy ročně vynaloží v přepočtu bezmála 190 miliónů korun. Za své podřízené se postavili také někteří ministři, kteří mají zkušenosti z první ruky, sami totiž v minulosti působili jako náměstci. Někteří Keňané se však podle britské BBC podivují nad tím, že si náměstci stěžují na nedostatek práce až nyní, půl roku před parlamentními volbami.

Související témata:

Výběr článků

Načítám