Hlavní obsah

Když se narodil, vážil 420 gramů. Teď je držitelem rekordu

Curtis Zy-Keith Means se narodil v červenci loňského roku v americké Alabamě a prakticky ihned se stal rekordmanem. Narodil se totiž ve 148. dni těhotenství a vážil pouhých 420 gramů. Curtis postupně překonal všechny zdravotní nástrahy a po více než roce života byl oficiálně přijat do Guinnessovy knihy rekordů jako „nejpředčasněji“ narozené dítě, kterému se podařilo přežít.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapec vážil po narození 420 gramů, teď mu je 16 měsícůVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Zpočátku se zdálo, že těhotenství Michelle Butlerové není ničím specifické a je na dobré cestě k porodu v předpokládaném listopadovém termínu. To se však změnilo 4. července, kdy byla těhotná žena převezena do nemocnice s komplikacemi na urgentní operaci.

Díky rychlému zásahu lékařů z nemocnice v Birminghamu v Alabamě, která má jedno z předních neonatologických oddělení v zemi, se podařilo přivést Curtise na svět už ve 21. týdnu těhotenství, uvedla agentura AP.

Dítě vážilo pouze 420 gramů, tedy asi jako fotbalový míč. „Lékaři mi tehdy řekli, že není úplně běžné, aby děti narozené takto předčasně přežily. Bylo to velmi stresující,” uvedla matka malého rekordmana.

Žena porodila téměř sedmikilové dítě

Koktejl

K údivu všech ale Curtis reagoval na léčbu velmi dobře a s přibývajícími dny a týdny byl stále silnější. „Teď už je velmi aktivní, až jsem z toho unavená,” uvedla s úsměvem šťastná Butlerová.

„Jsem na něj moc pyšná. Mít takový rekord je požehnání, jsem velmi vděčná, že ho Guinnessova kniha rekordů nyní oficiálně zapsala,” dodala Butlerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám