Hlavní obsah

Kamión sjel v Číně do pohyblivého písku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Plně naložený ruský kamión sjel ze silnice v čínském Tong-ťiangu a převrátil se v tom nejnevhodnějším místě. Okolo dopravní komunikace se totiž nacházel pohyblivý písek. Nebýt rychlého zásahu čínských vojáků, mohl se v tekoucím písku ztratit kamión i s nákladem v přepočtu za dva milióny korun.

Článek

Nehoda se udála ve středu ráno tamějšího času nedaleko přístavu v Tong-ťiangu. Jako důvod policisté vidí to, že byl kamión příliš naložený. Osmitunový kolos totiž vezl asi 20 tun produktů.

Na místo však naštěstí velmi rychle přispěchali vojáci. Ti se nejdříve pokusili bez úspěchu vysvobodit kamión manuálně, aby o chvíli později vyhodnotili toto snažení jako beznadějné. Kamión tedy aspoň upevnili, aby se nepropadal dále a rozhodli o pokračování vyprošťování až v odpoledních hodinách, aby neomezovali dopravu.

Na místo byl povolán speciální jeřáb, který měl za úkol vozidlo z písečného vězení osvobodit a poté ho postavit na kola. Ruský řidič po úspěšné záchraně kamiónu uvedl, že nebýt skvělé práce vojáků, tak by mu jen na nákladu vznikla škoda dva milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám