Hlavní obsah

Kamera zachytila útěk amerického páru před medvědem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek mají Jason a Rachel Smithovi z amerického města Apopka na Floridě. Když v úterý večer venčili svého psa, objevil se v jejich blízkosti černý medvěd a začal je pronásledovat. Dvojice doprovázená psem se dala na útěk, což zachytila kamera na zvonku jejich domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd vystrašil rodinu i s jejich psemVideo: Reuters

 
Článek

„Žádné varování, nebyl čas reagovat. Rozeběhl se okamžitě směrem k nám. Dal jsem ruce do vzduchu a křičel z plných plic. Snažil jsem se, abych vypadal větší a děsivý, on ale nezastavoval. Běžet byla jediná možnost,“ svěřil se tamním médiím Jason.

Útěk floridského páru zachytila kamera umístěná na zvonku u jejich domu, v němž se před černým medvědem nakonec ukryli. Na záběrech je vidět, že zvířeti unikli na poslední chvíli.

Žena se při setkání s medvědem v přírodě zachovala předpisově. Tedy skoro

Koktejl

Medvěd, jenž se před incidentem probíral odpadky v popelnici jednoho ze sousedních domů, následně místo opustil. Rodina sice kontaktovala příslušné orgány, lpěla však na tom, aby šelma nebyla nijak potrestána.

Odborníci na divokou zvěř na Floridě uvedli, že lidé, kteří ve své čtvrti vídávají medvědy, by své psy měli mít stále na vodítku. Rovněž doporučili před medvědem neutíkat, ale vydávat hlasité zvuky a snažit se zvíře zahnat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám