Hlavní obsah

Žena se při setkání s medvědem v přírodě zachovala předpisově. Tedy skoro

Novinky, nčs

Do velmi těsného kontaktu s medvědem se dostala skupinka turistů v Mexiku. Zvědavé zvíře se přiblížilo k lidem, a jednu ženu dokonce zblízka očichávalo, přičemž se vztyčilo na zadní. Turistka zůstala takřka předpisově v klidu, za chybu lze označit snad jenom její pokus zvěčnit dramatickou chvíli přední kamerou mobilního telefonu. Vše ale nakonec dopadlo dobře.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd baribal překvapil turistky v Mexiku. Ilustrační foto

Článek

K události došlo na turistické trase v rezervaci Parque Chipinque v Mexiku. Ke skupince turistů se přiblížil medvěd baribal, který začal jednu ženu zvědavě očichávat.

Turisté zůstali nehybně stát, což se v podobných případech vřele doporučuje, aby si medvěd nepřipadal ohrožen, což bývá nejobvyklejší příčinou útoků těchto šelem na člověka.

Dramatickou situaci zaznamenali nejméně dva členové výpravy, kteří stáli opodál, jak vyplývá ze záběrů na sociálních sítích.

I turistka, která byla zvířeti nejblíž, se pokusila o selfie s medvědem, což ale nebyl v těsné blízkosti zvířete ten nejlepší nápad. Na záběrech je vidět, že když v jednu chvíli trochu zavrávorala, zvíře se po ní lehce ohnalo.

Nakonec ale vše dopadlo dobře. Když medvěd zjistil, že pro něj lidé nepředstavují nebezpečí, odkráčel pryč. Turisté poté z místa rychle zmizeli.

Medvěd na parkovišti napadl muže, útok zachytila kamera

Koronavirus

V Parque Chipinque se nejedná o první setkání medvěda s turisty. Už v loňském roce tam dvě šelmy vystrašily turisty na parkovišti, když se okolo popelnic sháněly po potravě. Ani tehdy však incident nevedl k žádnému zranění.

Medvěd baribal má svůj přirozený domov v Severní Americe a vyskytuje se rovněž v Mexiku, kde je označován jako ohrožený druh.

Reklama

Výběr článků

Načítám