Hlavní obsah

Jsem mladý, bohatý a můžu si dělat, co chci, řekl Američan po honičce policistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká policie v pátek zatkla osmnáctiletého Damauryho Mikulu, hvězdičku sociální sítě TikTok, kde mladého Američana sledují čtyři miliony uživatelů. Mladý muž vyprovokoval policisty na semaforech k honičce a floridskou silnicí se řítil rychlostí až 160 kilometrů v hodině.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mikula čekal na semaforech ve svém Dodge Challenger, když před policejním autem schválně „odgumoval” a řítil se vysokou rychlostí po silnici v okrese Pasco. Policisté se okamžitě rozhodli automobil pronásledovat, ale teenager jim rychle zmizel z dohledu a zajel do obytné zóny.

Policisté však na základě kamerových záznamů identifikovali Mikulovo auto a pro influencera si přišli přímo do místa jeho bydliště. Tam mladík nekladl žádný odpor, k řízení se přiznal a uvedl, že v autě byl v tu dobu sám. Policistům, kteří jej zadrželi, dal souhlas s odtažením svého vozidla a v poutech odjel za mříže, uvedl server Fox News.

Policisté v Alabamě zachránili roční holčičku, která se omylem předávkovala léky

Koktejl

Ještě předtím však stihl policistům prozradit, že má pocit, že je mladý, vydělává hodně peněz, může si dělat, co chce, a cítí se nedotknutelný. Po chvíli však podle policistů přiznal, že jeho chování a uvažování nebylo správné. Údajně si chtěl užít jen několik vteřin zábavy, nedomyslel však následky.

O pocitu viny svědčí i jeho poslední příspěvek na sociálních sítích, který zveřejnil v neděli. Od sociálních sítí si údajně dává pauzu, utřídí si myšlenky a „začne se chovat jako dospělý muž, nikoliv jako dítě”.

Syndrom hlavní hvězdy aneb Když propadnete sociálním sítím

Styl

Ačkoliv byl obviněn z několika trestných činů, z policejní cely byl propuštěn na kauci ve výši 11 500 dolarů (254 tisíc korun). Jak sám na svém profilu v minulosti přiznal, jeho roční příjem se pohybuje okolo půl milionu dolarů (11 milionů korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám