Hlavní obsah

Jessica Lynchová chystá svatbu

BBC, ik, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Americká hrdinka irácké války, svobodnice Jessica Lynchová (20), se bude vdávat. Oznámila to britská BBC s odvoláním na prohlášení ženichovy matky. Ta prozradila, že její syn, četař Ruben Contreras, si Jessiku vezme v červnu. Přesné datum a místo sňatku však snoubenci ze strachu před senzacechtivými novináři tají.

Foto: Milan Krejčík
Článek

"Chci, aby to byla pro ně opravdu vydařená svatba. Jen pro ně a ne pro média," uvedla Jessičina budoucí tchýně. "Těším se, až konečně budou spolu šťastni. Zaslouží si tuto šanci. Mají za sebou těžké chvíle," řekla v reakci na irácké drama, kterým Jessica prošla.

Příběh Jessiky

V březnu totiž padla do léčky v jižním Iráku. V následném boji zahynulo 11 příslušníků americké armády. Ona sama byla postřelena a spolu s dalšími pěti vojáky zajata. Američanům se ji podařilo 1. dubna vysvobodit. Jessičin příběh je však stále zahalen tajemstvím a vzbuzuje rozporuplné reakce. Podle válečných kritiků je celá akce jen manipulací amerického ministerstva obrany. V USA se však Jessičin osud stal tou nejvíce oslavovanou, ale zároveň jednou z nejkontroverznějších událostí iráckého konfliktu.

Jessica, která je stále ještě v důsledku zranění odkázána na berle, nedávno "prodala" knižnímu vydavatelství svůj příběh za jeden milión dolarů. Kniha s názvem Jsem také voják: Příběh Jessiky Lynchové by měla tento měsíc přijít na americký trh. A propagovat ji bude právě hlavní hrdinka. Ta má ale nyní pravděpodobně úplně jiné starosti: vybrat si ty nejkrásnější svatební šaty.

Jessica se s Rubenem seznámila před dvěma roky v restauraci rychlého občerstvení v Texasu, kde oba působili.  

Reklama

Související témata:

Související články

Jessica se stala obětí kolize vozů

Nejslavnější voják americké invaze do Iráku - dvacetiletá Jessica Lynchová nepadla 23. března do iráckého zajetí při houževnatém odporu proti iráckým vojákům,...

Výběr článků

Načítám