Hlavní obsah

Bidenův pes pokousal v Bílém domě dalšího člena prezidentovy ochranky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pes šéfa Bílého domu Joea Bidena opět pokousal člena prezidentovy ochranky. Je to v pořadí už jedenáctý incident tohoto druhu, který má Bidenův dvouletý německý ovčák jménem Commander na svědomí.

Foto: Carolyn Kaster, ČTK/AP

Commander - německý ovčák prezidenta USA Joea Bidena

Článek

Podle mluvčího uniformované části ochranné služby Anthonyho Guglielmiho se nejnovější útok prezidentova psa odehrál v pondělí kolem osmé hodiny večer.

„Důstojníka ošetřil zdravotnický personál komplexu Bílého domu,“ dodal mluvčí s tím, že zraněnému se daří dobře.

Podle televize CNN je to už jedenáctý případ, kdy se Commander v prezidentském sídle nebo v Bidenově rezidenci ve státě Delaware vrhl na člena ochranky. Při jednom z nich, loni v listopadu, skončil napadený v nemocnici se zraněními na pažích a stehnech.

Tiskový mluvčí Bílého domu už dříve přisoudil incidenty „jedinečnému a velmi stresujícímu prostředí“ prezidentského sídla. „Určitě to všichni chápete. Je to stresující pro nás všechny, takže si umíte představit, jaké to je pro rodinné mazlíčky,“ uvedl tehdy Bidenův úřad v narážce na prezidentovy psy.

Commander je mladším ze dvou německých ovčáků Bidenovy rodiny. Prezident dostal Commandera jako štěně v prosinci 2021 darem od svého bratra.

Nevybíravým chováním byl znám i druhý ze psů jménem Major. Bidenovi jej vystěhovali k rodinným přátelům do Delaware, poté co pes v Bílém domě opakovaně vystartoval na personál prezidentského sídla.

Bidenův kousavý pes Commander už leze ochrance na nervy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám