Hlavní obsah

Jackpot 1,25 miliardy korun vyhráli imigranti z Laosu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

O hlavní výhru 55 miliónů dolarů, tedy 1,25 miliardy korun, se v americké loterii Mega Millions v pondělí přihlásil pár imigrantů z Laosu. Sommay a Xia Rattanakone si výherní tiket koupili jako každý týden v supermarketu Safeway. Manželé sdělili, že mají v úmyslu odejít předčasně do penze a že si v brzké době zajedou na výlet do Laosu.

Článek

Sommay Rattanakone pracuje ve školství a jeho žena Xia ve společnosti vyvíjející herní konzole. Mají dvě děti.

Sommay se dostal ke zprávě s výherními čísly den po losování a rozhodl se, že si zdřímne, než čísla překontroluje. Jeho žena ale čekat nechtěla. "Slyšel jsem, jak křičí: 'Vyhráli jsme!'," vzpomíná Sommay. "Nemohli jsme tomu uvěřit," dodává jeho žena.

Manželé chtějí část peněz věnovat katolickému sirotčinci v Laosu, kde Xia vyrůstala, než byla adoptována a dostala se do Spojených států, uvedli zástupci loterie. Výherci si chtějí také koupit nový dům a nové auto a dát stranou peníze na vzdělání svých dětí.

Reklama

Související témata:

Související články

Babička vyhrála jackpot 300 miliónů korun

Ač se to zdá skoro neuvěřitelné, 65letá Josephine Crawfordová z USA vyhrála v přepočtu 300 mil. Kč na obyčejném pěticentovém výherním automatu, na kterém stojí...

Výběr článků

Načítám