Hlavní obsah

Italská důchodkyně našla v nákupu funkční granát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEAPOL

Čtyřiasedmdesátiletá Italka našla v pytlíku brambor, které koupila na trhu v městečku San Giorgio a Cremano poblíž Neapole, funkční granát. Kuriózní nález ohlásila na policii a pyrotechnici granát v bezpečí odpálili. Podle odborníků pocházel z druhé světové války a do jižní Itálie se mohl dostat z francouzské farmy. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

"Šla jsem na trh pro brambory, mezi kterými jsem doma našla bombu. Ta ale byla obalená zeminou a špínou, a tak jsem ji očistila. Teprve pak jsem si teprve pořádně uvědomila, že je to bomba," uvedla Olga Mauriellová.

Podle policie šlo o granát, který ve druhé světové válce používali američtí vojáci. Úřady se domnívají, že byl omylem sebrán při vykopávání brambor na farmě ve Francii a pak dovezen do Itálie.

Pyrotechnici dnes granát zajistili a v bezpečí odpálili. Paní Mauriellová se však i poté nepřestala třást. "Nevypadalo to jako brambora a bylo to těžší. Co kdybych ale tu bombu uvařila?" ptá se. "Kdybych ji nepotěžkala, asi bych si neuvědomila, že jde o granát."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám