Hlavní obsah

Holuba někdo natřel narůžovo, zřejmě nastávající rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newyorské skupině ochránců přírody se podařilo zachránit růžového holuba, který se vyhládlý a zubožený potloukal po Madison Square Parku na Manhattanu. Jeho barva pravděpodobně měla na večírku oznámit pohlaví očekávaného dítěte.

Foto: Facebook: Wild Bird Fund

Růžový holub z Manhattanu

Článek

Domácí holubi mohou mít celou škálu barev, ale růžová mezi ně nepatří. Ochránci ze skupiny Wild Bird Fund (WBF) předpokládají, že byl pták zřejmě nabarven narůžovo kvůli večírku, při němž nastávající rodiče odhalují pohlaví miminka, napsal zpravodajský server The Guardian.

„Jako by nestačilo, že ten ubohý domácí holub není schopný si ve volné přírodě hledat sám potravu nebo uniknout predátorům. Růžová barva peří z něj dělá ještě větší terč,“ uvedla v prohlášení skupina, která se holuba plemene king ujala a kvůli barvě peří mu dala jméno Flamingo - plameňák.

„Prosím, nikdy nevypouštějte domácí ptáky do přírody. Při svatbách, pohřbech, oslavách, uměleckých projektech ani žádné jiné příležitosti,“ uvedl WBF. „Uhynou hlady nebo se stanou něčí kořistí. Když uvidíte v divočině celého bílého holuba, nebo jakéhokoli krotkého holuba, který vypadá ztraceně, potřebuje vaši pomoc. Odchyťte ho a doneste do ptačí nebo zvířecí záchranné stanice,“ dodala skupina.

V září loňského roku se záchranná charitativní skupina v New Jersey ujala celého hejna domácích holubů, kteří byli při příležitosti večírku s odhalením pohlaví obarveni narůžovo a vypuštěni. „Tito mladí domácí holubi nemají tušení, jak přežít ve volné přírodě,“ uvedli tehdy její zástupci.

Pomoc holubům je její životní poslání

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám