Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali 200 rybářů, kteří uvázli na ledové kře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oddělení šerifa v okrese Beltrami a americké Minnesotě mělo v pondělí napilno, když muselo zachránit na dvě stovky rybářů, kteří zůstali uvězněni na ledové kře, jež se oddělila od břehu jezera.

Foto: Beltrami County Sheriff's Office

Provizorní mostek u ledové plochy, která se utrhla od břehu.

Článek

Zhruba v půl dvanácté dopoledne místního času obdržela policie několik tísňových volání od rybářů, kteří se nacházeli na ledové ploše na jezeře Red Lake. Podle hovorů se od břehu odlomila obrovská část ledu. Rybáře tak od břehu najednou dělil v některých místech až třicet metrů široký pás ledové vody.

Namísto bylo vysláno několik vozidel a člunů záchranných složek. Policisté drony monitorovali celou oblast, až nalezli místo, kde byl led ještě relativně blízko břehu. Tam postavili mostek a začali rybáře převádět na pevninu.

Záchranná akce skončila krátce po půl třetí odpoledne, kdy policisté zkontrolovali, že se na kře už nikdo nenachází.

„Připomínáme těm, kteří přemýšlí o rybaření na ledu, že v této části sezony je led ještě velmi nepředvídatelný. Proto je třeba dbát zvýšené opatrnosti a dostatečně často kontrolovat tloušťku ledu,“ varoval úřad šerifa.

V Lamanšském průlivu zachránili muže, který dva dny přežil zachycený na bóji

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám