Hlavní obsah

Harry s Meghan se pustili do křížku i s americkým bulvárem

Novinky, tcs

Poté, co se odmítli bavit s britským bulvárem, vévoda s vévodkyní ze Sussexu pokračují v boji s bulvárními médii i v Los Angeles. Dotěrní fotografové totiž za pomoci dronů pořizují fotografie jejich malého syna Archieho hrajícího si u domu. Harry s Meghan proto podali žalobu kvůli porušení soukromí. Informoval o tom deník Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry a vévodkyně Meghan (ilustrační foto)

Článek

Podle desetistránkové žaloby, která nyní leží na stole Nejvyššího kalifornského soudu, pár konstatuje, že se stal obětí obtěžování, které by bylo „přes čáru pro každého rodiče“.

Žádný konkrétní paparazzi nebyl v žalobě uveden, manželé si stěžují na drony, které nad jejich domem přelétávají třikrát denně. Drony byly zaznamenány od půl páté ráno do sedmi do večera a „den za dnem budí sousedy i jejich syna Archieho“.

Harry a Meghan si vyměnili pozice, ztracený je teď vévoda

Koktejl

Bojovat s nesmírně dotěrnými fotografy se Harry s Meghan rozhodli poté, co zjistili, že bulvárním médiím byla nabídnuta fotografie zachycující syna Archieho na zahradě domu v Malibu, kde rodina trávila svůj volný čas.

Pomocí žaloby chtějí manželé zjistit, kdo za pořizováním fotografií stojí. „Tyhle fotky nejsou zprávy. Nejsou ve veřejném zájmu. Je to obtěžování,“ uvedl jejich advokát Michael Krump.

Harry s Meghan si rýpli do Británie

Koktejl

„Mí klienti udělali vše, co bylo v jejich moci, aby na sebe neupozorňovali, kromě akcí spojených s jejich prací. O takových sami uznávají, že jsou zaznamenáníhodné,“ uvedl advokát s tím, že páru nijak nevadí fotografie, kdy se objeví na veřejnosti.

„Každý jedinec i rodina v Kalifornii mají ale zákonem dané právo na soukromí svého domova,“ dodal Krump. Žaloba má toto právo vévodovi a vévodkyni zajistit.

Reklama

Výběr článků

Načítám