Hlavní obsah

Gorbačovova vnučka se provdala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Hvězdou moskevských společenských kronik se v těchto dnech stala třiadvacetiletá Ksenija Gorbačovová-Virganská, starší vnučka prvního a zároveň posledního sovětského prezidenta Michaila Gorbačova. Poslední dubnový den se totiž provdala. Jejím vyvoleným se stal o rok mladší Bělorus Kirill Solod.

Foto: Tomáš Majliš

Starobělské lurdy

Článek

Dědeček se novinářům svěřil, že volbu Ksenije uvítal. "Je to dobrá rodina. Ctí staré ruské tradice," vysvětlil. Kirillův otec je prý bývalý voják, který se v Moskvě věnuje podnikání. Dvaasedmdesátiletý Gorbačov zároveň poznamenal, že se mu nelíbí okázalé svatby. Rodina proto pozvala jen zhruba stovku hostů. Mezi pozvanými byli i zahraniční politici, avšak není známo, zda nakonec přijeli.

Tradiční ruská hostina

Svatební hostina se konala v prestižním obchodním a zábavním centru Gostinnyj dvor v centru Moskvy. Důraz se přitom kladl na tradiční ruskou kuchyni. Na stole se proto objevily pečení jeřábci a lososové závitky, jako dezert se podával třípatrový dort vysoký půldruhého metru.

Gorbačovova vnučka se již před dvěma lety měla vdávat za ruského diplomata. Fotografové ji dokonce nachytali v Římě, když si tam zkoušela svatební šaty. Ze sňatku však sešlo. Své nynější svatební šaty si dala ušít v Moskvě a jedním z pozvaných hostů měl být i přední módní návrhář Valentin Judaškin.

Ksenija Gorbačovová-Virganská loni zazářila na módní přehlídce v Paříži, kde předvedla šaty módního salonu Christian Dior. Později se představila jako modelka také v Miláně. Lákavou nabídku na působení v modelingu však odmítla a hodlá pracovat v moskevské agentuře, která se zabývá politickými technologiemi.

Vzorná studentka

Ksenija studuje posledním ročníkem prestižní Moskevský státní ústav mezinárodních vztahů (MGIMO) a její vyvolený je rovněž studentem této školy. Znají se zhruba rok. Na rozdíl od vnučky bývalého ruského prezidenta Borise Jelcina Maši, která se nedávno nechala oddat v kostele, Ksenija prý zatím církevní sňatek neplánuje. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám