Hlavní obsah

Gigantický řetízkový kolotoč ustojí jen silné žaludky

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předposlední květnový pátek představil americký zábavní park Six flags over Georgia svým návštěvníkům novou atrakci. Ta je vynese přes 70 metrů vysoko. Až tam jízda začíná.

BEZ KOMENTÁŘE: Vysoký řetízkový kolotoč v Georgii je novou atrakcí zdejšího zábavního parku

 
Článek

Snad každý jako dítě miloval či nenáviděl jízdu na pouťovém „řetízkáči“. Obří provedení klasického řetízkového kolotoče nazvaného SkyScreamer, v americkém státě Georgia, přenese dospělé zpátky do těchto let. Bonusem je pak pořádná dávka adrenalinu.

Park Six flags over Georgia je areálem plným atrakcí, mezi nimiž nechybí třeba horská dráha. V pátek se tu veřejnosti představilo další lákadlo. Okolo 74 metrů vysoký řetízkový kolotoč má ke svému o poznání menšímu pouťovému předchůdci poměrně daleko. I co se požitku z jízdy týče.

SkyScreamer uveze 32 odvážlivců. Ti vyjedou z bezpečí pevné půdy pod nohama do zhruba 70metrové výšky, kde se jim začne doslova točit svět, a to rychlostí asi 64 kilometrů za hodinu. Zároveň je z atrakce skvělý výhled do okolí parku. Kdo si je dostatečně jistý svým žaludkem, jízdu si jistě užije.

Anketa

Zkusili byste si jízdu na řetízkovém kolotoči v 70metrové výšce?
Ano
46,8 %
Ne
53,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 30182 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám